Aktuellt datum och tid: 18 sep 2018, 18:37

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 81 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 18 feb 2013, 17:42 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 aug 2006, 22:47
Inlägg: 8859
Ort: Stockholm
Limmet skrev:
Unofficial Race var det visst. Har aldrig hänt mig förut,
men jag antar att det blir så vid för få deltagare?

Så är det.

_________________
Göran Strandh
Allting är lätt, om man kan det.
Win 10 64 bits, i7-4790K, 16 Gig ram, Geforce 980 / Tre skärmar 24 tum var, Ratt: Thrustmaster T300 GTE, Recarostol moddad by Anders Nilsson


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 18 feb 2013, 17:51 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Ok ni som vill får lägga till mig som vän på iRacing (inga "riktiga" vänner som kör det)

Jimmy Liimatta heter jag..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 18 feb 2013, 18:44 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 aug 2006, 22:47
Inlägg: 8859
Ort: Stockholm
Limmet skrev:
Ok ni som vill får lägga till mig som vän på iRacing (inga "riktiga" vänner som kör det)

Jimmy Liimatta heter jag..

Skickat - inte för att jag kör så mycket men i alla fall :)

_________________
Göran Strandh
Allting är lätt, om man kan det.
Win 10 64 bits, i7-4790K, 16 Gig ram, Geforce 980 / Tre skärmar 24 tum var, Ratt: Thrustmaster T300 GTE, Recarostol moddad by Anders Nilsson


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 27 feb 2013, 11:23 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
C licens fixat:)
Så nu står man och funderar på antingen V8 supercars eller Star Mazda..
Vad rekommenderar ni? Dock så kör jag nog klart säsongen i Skippyn först..

Men förresten, när jag fick C licensen så hade jag över 4.0 i SF, men sen så gick den ner till 3.5.. Hur kommer det sig? (Utan att jag körde något)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 27 feb 2013, 11:33 
Offline
Formel 3 förare
Formel 3 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 29 jan 2009, 18:01
Inlägg: 758
Ort: Hässleholm: Skåne
Det ändras automatisk när du går upp en class

_________________
Kiddhy Engström
Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 27 feb 2013, 11:53 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 aug 2007, 10:26
Inlägg: 8687
Ort: Tyresö, Stockholm
Det är helt enkelt så att dom ställer högre krav på dig med högre licenser, så 3.5 i C motsvarar 4.0 i D. Ungefär.

Det blir hårdare krav ju högre du kommer, helt enkelt måste du köra fler kurvor utan inc för att inte få - i SR ju högre licens du har. Exakta förhållandet har jag inte koll på, men det kostar markant mer att smälla som A förare än som D/C, helt klart.
/Dan

_________________
- Team Backmarkers
- SSR iLeague
- Racing blog, videos, setups: http://www.dmsproject.com/

“An amateur practices until he gets it right; a professional practices until he can't get it wrong.”
Bild
Unofficial guide to iRacing pt 1 - part 2 - Article on immersion


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 27 feb 2013, 11:56 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Ok på så vis.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 27 feb 2013, 19:48 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Har en liten setup-fråga, lite offtopic kanske, men ville inte starta en helt ny tråd..

Jag upplever som att jag får en mer överstyrd bil när jag har lite högre däcktryck bak än fram (Skippyn),
medans om jag kör med lika tryck fram som bak så upplever jag det som att den får mindre överstyrning, fast svårare att hantera när den väl får sladd.

2 frågor då, är detta korrekt? (Så att jag inte inbillar mig)
Sedan så undrar jag över en sak, det är ju så att BMW (bakhjulsdrivna,) oftast har rekommenderat högre däcktryck bak, men hur kommer detta sig?
För att en "normal" gatbil borde väl ändå ha en setup som gör den understyrd?
(Missförstå mig inte, jag gillar inte understyrning, men ändå:P)

En förklaring vore väl om den skulle vara tyngre bak, men min har 53% på framaxeln..
(En E46 328CI)

Är lite utav en nybörjare på detta med setup, jag brukar alltid använda andras, men nu tänkte jag försöka lära mig detta själv, jag är ju faktiskt utbildat bilmekaniker..:P


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 27 feb 2013, 20:03 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 aug 2006, 22:47
Inlägg: 8859
Ort: Stockholm
Mer däckstryck bak gör att bilen blir mer överstyrd ja. Mindre däckstryck ger mer fäste. Så om skillnaden förändras förändras fästet fram eller bak på bilen. Man kan alltså ändra karaktären över/understyrning på det sättet. Men i mina ögon är det finlir. Däckstrycket är beroende av så mycket annat - framförallt slitaget. Du vill ha en jämn och fin tempkurva på däckets inner/mitten/utsida där det diffar ca tio grader (olika på olika sim och olika bilar, tror inte det funkar som det ska i iRacing men pratar generellt här) där det är varmast innerst. Om mitten är varmast kör du för högt tryck - om mitten är kallast är det för lågt. I iRacing kollar jag inte tempen, där kollar jag slitaget och försöker få det jämnt utbrett över däcket, dvs det ska vara samma värde över hela däcket.

En normal bil man är generellt sett understyrd som bara den ja när den kommer från fabrik. Av säkerhetsskäl antar jag. Skulle gissa att de rekommenderar att man höjer trycket lite bak för att få bilen att styra in lite bättre på bana som ett enkelt sätt att göra en setupförändring snarare än att börja pilla i hjulvinklar som camber och caster...men det är en gissning.

_________________
Göran Strandh
Allting är lätt, om man kan det.
Win 10 64 bits, i7-4790K, 16 Gig ram, Geforce 980 / Tre skärmar 24 tum var, Ratt: Thrustmaster T300 GTE, Recarostol moddad by Anders Nilsson


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 12 mar 2013, 14:51 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Nu när man kommit upp lite i iRatingen tycker jag att folk börjar bete sig som folk på banan.. Riktigt roligt detta nu : P


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 04 maj 2013, 19:40 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Nu har man nått över 2000 i iRating:)
Tänkte bara fråga, hur kan vissa chatta medans dom kör? Skulle va omöjligt för mig..:P
Eller finns det någon slags funktion som spelar in rösten och översätter i text?..XD


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 05 maj 2013, 15:34 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Phö, funderar starkt på att köpa ny ratt ändå..
Körde ett race på 45 min, 2 varv kvar så slutar ratten helt och hållet att fungera, och gasen fastnar på fullt i bilen..
Åker in i väggen i cirka 245 km/h, spenderar en hel del tid i depå, men ändå så är styrningen helt trasig efteråt..:/

(Fick starta om ratten för att den skulle hoppa igång igen)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 05 maj 2013, 18:30 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 aug 2006, 22:47
Inlägg: 8859
Ort: Stockholm
Vad har du för ratt?

_________________
Göran Strandh
Allting är lätt, om man kan det.
Win 10 64 bits, i7-4790K, 16 Gig ram, Geforce 980 / Tre skärmar 24 tum var, Ratt: Thrustmaster T300 GTE, Recarostol moddad by Anders Nilsson


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 06 maj 2013, 10:17 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Som rubriken:P
Fanatec GT2


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 06 maj 2013, 17:29 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 aug 2006, 22:47
Inlägg: 8859
Ort: Stockholm
Limmet skrev:
Som rubriken:P
Fanatec GT2

:smack: Har läst för många trådar....

_________________
Göran Strandh
Allting är lätt, om man kan det.
Win 10 64 bits, i7-4790K, 16 Gig ram, Geforce 980 / Tre skärmar 24 tum var, Ratt: Thrustmaster T300 GTE, Recarostol moddad by Anders Nilsson


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 81 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
SSR Theme By Erix © 2007-2008
SSR Theme Based off Revival Theme Based off SubLite By Echo © 2007-2008 Echo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2008