Aktuellt datum och tid: 24 sep 2018, 20:33

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 81 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 10 feb 2013, 12:40 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
ok jag kanske kom på en liten fråga till..:P
Har inte förstått riktigt hur poängen delas ut i en serie, om jag tex vinner en tävling på första försöket, tjänar jag mest på då att inte köra något mer,
eller får man mer poäng om man har tagit typ 2 vinster, även om man också har kört 3 dåliga race också?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 10 feb 2013, 13:30 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
Limmet skrev:
ok jag kanske kom på en liten fråga till..:P
Har inte förstått riktigt hur poängen delas ut i en serie, om jag tex vinner en tävling på första försöket, tjänar jag mest på då att inte köra något mer,
eller får man mer poäng om man har tagit typ 2 vinster, även om man också har kört 3 dåliga race också?

viewtopic.php?f=51&t=10541

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 10 feb 2013, 13:36 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Tackar:)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 16 feb 2013, 19:06 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Hupp, nu har jag köpt Skip Barber med alla banor som krävs för att börja köra den serien:)
Tänkte bara höra med er om det är någon ide att börja krångla med setupen på bilen själv om man inte vill ägna dagar åt detta, eller går de bra med att ladda ner inställningar?
(Alltså kommer man att bli mycket snabbare om man lägger ner sig i att justera varenda liten sak själv, jämfört med att ladda ner)

Är det själva iRacings forum jag ska leta efter setups isåfall?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 16 feb 2013, 19:33 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 17:49
Inlägg: 2908
Ort: Götene
Jag skulle vilja säga att 70-75% om inte mer är att "lära sig" banan ordentligt, in och utan. Resten ca 20% är setup...resten är tur :)

_________________
vMaxRickard Nilsson
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 16 feb 2013, 19:37 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Jösses vad den är överstyrd..:P
Vet inte om det är "rattproblemet", men helt omöjligt att hantera en sladd..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 16 feb 2013, 19:47 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12902
Ort: Norrtälje
Limmet skrev:
Jösses vad den är överstyrd..:P
Vet inte om det är "rattproblemet", men helt omöjligt att hantera en sladd..

Ta det inte på fel sätt, men jag undrar om du alls egentligen har ett rattproblem om jag ska vara ärlig ;)

Om bilen: jag har inte kört den på ett tag, men såvitt jag minns den så handlar nästan allt om hur känslig bilen blir vid gasuppsläpp. Man måste vara försiktig som 17 när man lättar på gasen in i kurvor, och hitta en bra känsla för bromsarna. (sikt på att bromsa så rakt som möjligt såhär i början)
Att gasa på är inte så farligt, då den har så lite pulver, men just att släppa gasen gör att bakvagnen kommer farande som en slägga.
Finns säkert andra här som kör bilen lite mer ofta som kan ge mer handfasta tips!

---

Sidofråga, men vad har du för skärm? Och vad kör du för inställningar i spelet för vsync och begränsa framerate tex? (Du kanske spelar med mer inputlag än vad som är nyttigt, och då är det svårt att häva sladdar mm)

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 17 feb 2013, 11:22 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
Limmet skrev:
Hupp, nu har jag köpt Skip Barber med alla banor som krävs för att börja köra den serien:)
Tänkte bara höra med er om det är någon ide att börja krångla med setupen på bilen själv om man inte vill ägna dagar åt detta, eller går de bra med att ladda ner inställningar?
(Alltså kommer man att bli mycket snabbare om man lägger ner sig i att justera varenda liten sak själv, jämfört med att ladda ner)

Är det själva iRacings forum jag ska leta efter setups isåfall?

Skippyn är lätt att ställa in men den kräver lite tillvänjning. Läs igenom denna instruktion, http://members.iracing.com/jforum/posts ... 51220.page Sedan kan du börja skruva. Jag rekommenderar att du gör den lite "sladdig" till att börja med för att sedan skruva i mer grepp när du har lärt känna bilen lite bättre. Det låter avigt men om du har mycket grepp i din setup så kommer du att uppleva bilen som nervös. När det väl släpper har du inte en chans. Om du låter den glida omkring lite så lär du dig att parera.

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 17 feb 2013, 12:24 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Jo rattproblem har jag, det kan jag lova, då jag har testat hos en annan där allt funkar som det ska.. Kan beskriva det som att jag knappt har nån ff alls om jag jämför med andra simulatorer, vilket självklart gör det svårare att köra.
(spelar ingen roll vilken styrka jag har på)
Händer ibland även att ff försvinner totalt mitt i ett race, inte kul..

Förut så fungera den inte i huvudtaget (fick bara allmänt fnatt så fort man starta något program, detta blev dock bättre när det tillslut kom ut en ny firmwire till den.)
Men men, har ingen garanti kvar och ingen lust att köpa ny ratt, så får leva med denna ett tag till.

Ska kolla bildskärmsinställningarna senare:)

Jo tack, lift off oversteer har den så det räcker och blir över:P
Har redan läst den, de blir väl att börja justera då..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 17 feb 2013, 18:06 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Jag kör med en plasma tv, därav så blir de lite jobbigt att se alla siffror och text,
men men..
Vsync har jag inte aktiverat i "performance" menyn, jag har
"Limit AC: 84 och Batt 60
Säger mig inte så mycket dock.. :oops:

Efter lite justering så har jag sänkt en varvtid med 2 sek..:P
Brukar alltid använda trailbraking, (ingen aning vad det heter på svenska, vet ni?)
men detta får man ju nästan helt låta bli i Skippyn så går det bättre..

Funderar dock på att köra Miatan en säsong till, då jag ligger 3:a nu i Skandinavien,
vore ju kul att hamna etta.. :roll:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 17 feb 2013, 18:47 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12902
Ort: Norrtälje
Limmet skrev:
Jo rattproblem har jag, det kan jag lova, då jag har testat hos en annan där allt funkar som det ska.. Kan beskriva det som att jag knappt har nån ff alls om jag jämför med andra simulatorer, vilket självklart gör det svårare att köra.

Ok - sorry om jag misstrodde dig :oops:

Limmet skrev:
Jag kör med en plasma tv, därav så blir de lite jobbigt att se alla siffror och text

Vad har du för upplösning på TV:n? (Om den är fullHD så borde ju texten vara hyfsat tydlig? Och man kan ändra storleken på texten nånstans har jag för mig)

Även plasma TV apparater ha ganska mycket input-lag förresten, så det är inte säkert den är klockren för rejsing. (Kanske går att få ner lagget genom att välja gaming mode eller liknande på TV:n?)

Du kan ju alltid testa lagget själv om du har in-game ratten aktiverad. Om man kalibrerat så svänger ju ratten lika mycket i spelet som i verkligheten, men kolla även om det är någon fördröjning innan den svänger:
Ställ dig i depån och prova gör gör snabba långa rörelser och kolla om spelets ratt verkligen hänger med.
Prova även pendla tex snabbt flera gånger runt center och se om spelets rattrörelser hänger med, eller om du kan se att den hamnar "ur synk" mot dina rörelser.
Har du en bra TV/monitor och bra framerate så ska du egentligen inte kunna särskilja nån fördröjning alls mellan din fysiska ratt och spelets ratt.

Limmet skrev:

Vsync har jag inte aktiverat i "performance" menyn, jag har
"Limit AC: 84 och Batt 60
Se till att den där "cap framerate queue" är ibockad också.

Ok. Om du upptäckte lagg i testet ovan, så kan det vara läge att dubbelkolla om vsync är aktiverat i grafikkortets drivrutiner nånstans. Värt att prova stänga av den även där isåfall.
84 i cap framerate kanske duger, jag har inte provat begränsa den på länge. Du ska inte sänka den iallafall IMO. (Snarare tvärtom isåfall)

Limmet skrev:

Efter lite justering så har jag sänkt en varvtid med 2 sek..:P
Brukar alltid använda trailbraking, (ingen aning vad det heter på svenska, vet ni?)
men detta får man ju nästan helt låta bli i Skippyn så går det bättre..

Nice! ... och jepp, helt rätt tänkt i den bilen :)
Jag vet inte heller om det finns nått bra namn för trailbraking på svenska.. Tror inte det, mer än "bromsa in i kurvan" typ :)

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 17 feb 2013, 19:11 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Ok jo jag ska pröva detta imorn.
Tv:en är HD, det vill säga 720.
Ändra storlek på texten? Låter underbart isåfall :D
(springer alltid till dataskärmen för att justera bilen)
Dessa inställningar kan jag välja för tv:en på datorn;

*Aktivera GPU-skalning (ej aktiverat)
*Skala bild till full skärmstorlek (aktiverat)
*Använd mittenjustering (ej aktiverat)
*Aktivera ITC-processing (aktiverat)

Bara det att ratten som sagt inte följer med exakt då jag har mixtrat med inställningarna för att få det att fungera..
(Spelets ratt svänger mindre än min fysiska ratt, dock så har jag fått detta att kännas hyfsat bra ändå)

Tack för alla svar, speciellt du Roger, du verkar minst sagt aktiv..: P
Får säga till ifall jag tjatar för mycke i forumet.. :oops:


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 17 feb 2013, 20:30 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12902
Ort: Norrtälje
Limmet skrev:
Ok jo jag ska pröva detta imorn.
Tv:en är HD, det vill säga 720.
Ändra storlek på texten? Låter underbart isåfall :D
(springer alltid till dataskärmen för att justera bilen)

Dessa inställningar kan jag välja för tv:en på datorn;

Ah, jag tänkte på att det finns inställningar nånstans i spelet där man kan ändra textstorlek... Men den kanske bara gäller för meddelandena man får högst upp på skärmen när man kör, när jag tänker på det. Den kanske inte påverkar setupmenyn alls!

Limmet skrev:
Bara det att ratten som sagt inte följer med exakt då jag har mixtrat med inställningarna för att få det att fungera..
(Spelets ratt svänger mindre än min fysiska ratt, dock så har jag fått detta att kännas hyfsat bra ändå)

Vissa bilar blir kanske lättare att köra på det viset, men tex MX5:an borde väl inte behöva det? Nåja...

Iallafall: du borde kunna spåra om det är en fördröjning även om den inte mappar exakt lika. Det är ok att ratten i spelet svänger mindre, men det ska inte finnas någon fördröjning/seghet innan den reagerar. Den där pendelgrejen jag föreslog kan du alltid testa tex. Om du har lagg på TV:n och pendlar ratten snabbt runt mitten, så kan ratten i spelet fortfarande visas till höger när din fysiska ratt redan hunnit pendla över till vänster... Tydligt exempel på inputlag isåfall.

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 18 feb 2013, 10:10 
Offline
Formel 3000 förare
Formel 3000 förare

Blev medlem: 24 jan 2007, 11:26
Inlägg: 1330
Ort: Luleå
I iRacing om du går in under Options-> Graphics, så finns något som heter Interface Zoom. Dra upp den så blir texten större.

_________________
Martin Simonsson


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 18 feb 2013, 16:09 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Tack "MartyParty", det gjorde mitt liv lite roligare :)
Kan inte upptäcka något inputlag.

Har nu kört mina 2 första race med Skippyn (van båda :mrgreen: )
Men fick inga poäng, Unofficial Race var det visst. Har aldrig hänt mig förut,
men jag antar att det blir så vid för få deltagare?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 81 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
SSR Theme By Erix © 2007-2008
SSR Theme Based off Revival Theme Based off SubLite By Echo © 2007-2008 Echo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2008