Aktuellt datum och tid: 16 jan 2018, 10:25

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 81 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 31 jan 2013, 19:24 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Hej ny här:)
Ja, som rubriken lyder..
Jag tycker jag har prövat allt, och börjar nu tröttna på detta, ville ju ha ett demo innan köp så jag kunde testa om grejorna skulle fungera bra, men det finns ju inget demo självklart..

Allt fungerar som det ska, förutom styrningen. Närmare bestämd "känsligheten".
Den är på tok för känslig vad jag än gör. Dessutom så kan jag vrida ratten 900*, men ratten i spelet kanske bara går till 180*.

Har prövat med sen; off på ratten med 900* i själva fanatecprogrammet.
Har prövat med sen; 900* på ratten och 900* i själva fanatec programmet.
Har prövat med sen;500* på ratten och i spelet, blev inge bättre det.

Av erfarenhet så är Fanatecs support inte världens bästa, därför vänder jag mig hit.
Har betalat för ett år, och blir då självklart inte på det bästa humöret när man inte kan få sakerna att fungera som de ska..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 31 jan 2013, 19:43 
Offline
Målarn

Blev medlem: 16 dec 2010, 15:21
Inlägg: 1147
Ort: Helsingborg
Hej och välkommen, tråkigt att höra att ratten inte funkar tillfredsställande.
Kör själv med G25:a, så jag kan inte hjälpa dig tyvärr. :|

Förresten, nu vet jag inte vilken bil du kör men har du kollat steering ratio i setup menyn? Till exempel Ford GT har väldigt snävt styrutslag, vilket gör den lite nervös. Sedan simulerar iRacing bilens verkliga rattutslag, så det kan också vara en anledning att ratten snurrar mer.
Mer än så kommer jag inte på just nu.

_________________
//Christian Olsson

Ladda ner mina layouter på Trading paints!
Steamalias: Chrillster
Steamspel: Asetto Corsa, iRacing, GTR2, GTL, DiRT Rally, ETR 2, Project Cars.
Slow in, slow out racing.


Senast redigerad av Christian 31 jan 2013, 19:47, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 31 jan 2013, 19:44 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Tack tack:)
Den fungerar fint annars, men inte till iracing..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 31 jan 2013, 20:04 
Offline
Formel 3000 förare
Formel 3000 förare

Blev medlem: 03 mar 2010, 21:53
Inlägg: 1523
Ort: Kallinge
När du kalibrerar ratten i iRacing, vad har du för inställningar på ratten då?
Vad har du ställt in iRacing på ?

Mitt förslag är att du ställer ratten på 900 i tattinställningarna på ratten, detsamma i fanatec inställningarna.
Kalibrera om ratten i iRacing så att du ser att den har 900 grader där också.
Om du fortfarande tycker den är för känslig kan dig , justera den undre "slidern" i iRacings setup till 1080, bara se till att dra ner ratten till 900 igen.

_________________
Conny Näslund
Och inled mig inte i frestelsen.....jag hittar själv....


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 31 jan 2013, 20:17 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12874
Ort: Norrtälje
Limmet skrev:
Dessutom så kan jag vrida ratten 900*, men ratten i spelet kanske bara går till 180*.

Prova gå in i grafikinställningarna och ändra från att visa steering wheel + arms till att bara visa steering wheel. Om du har armarna aktiva så slutar ratten svänga för tidigt i spelet, eftersom de inte fixat några bra animationer för hur föraren ska korsa armarna :)

...

Håller annars med om CoNas tips: sätt allt som bara går till 900 grader (kontrollpanel, inställningar på ratten, inställningar i spelet osv) och se sen till att göra om kalibreringen i spelet och följ instruktionen där noga. Då ska ratten i slutändan röra sig mer eller mindre exakt lika i spelet som i verkligheten - åtminstone upp till en viss gräns.
(vissa bilar i spelet har ju mindre än 900 grader utslag, så då tar det stopp tidigare, och vissa har mer än 900 grader, och då kan ratten i spelet snurra mer än den fysiska ratten den sista biten)

Några bilar som tex Ford GT blir dock rätt hysteriska även om man rent tekniskt har kalibrerat rätt, så där kan det löna sig att fuska lite med kalibreringen för att få känsligheten som man vill. (på bekostnad av att ratten i spelet inte följer rörelserna)

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 31 jan 2013, 20:47 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Tack för svar:)
Jo jag tror mig ha prövar allt detta utan resultat..:/
Men jag ska ge de ett till försök imorn, har inte möjlighet nu.
Skriver sedan om hur de går:)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 01 feb 2013, 17:31 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 aug 2006, 22:47
Inlägg: 8858
Ort: Stockholm
Hej och välkommen till SSR.

Har inte Fanatecratten själv - använder en G25a - men jag skulle verkligen rekommendera att följa råden ovan. Generellt sett så är det så att om man har tillgång till en ratt som kan hantera 900 grader så är det den inställningen ,man skall använda. Som Roger sa: Överallt. iRacing fixar då så att varje bil får rätt rattutslag som den skall ha - om man har ställt in allt på 900 grader. Animeringarna är dock inte alltid att lita på. Själv har jag tagit bort dem helt.

Lycka till.

_________________
Göran Strandh
Allting är lätt, om man kan det.
Win 10 64 bits, i7-4790K, 16 Gig ram, Geforce 980 / Tre skärmar 24 tum var, Ratt: Thrustmaster T300 GTE, Recarostol moddad by Anders Nilsson


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 01 feb 2013, 23:53 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12874
Ort: Norrtälje
Yes Limmet, återkom om det fortfarande strular så felsöker vi vidare...
Jag tror att det bara är en inställningsfråga nånstans så är du igång sen! ... men om det inte är det så bör vi kunna lista ut det.

Kort sagt: funkar 900 gradersläget i andra simmar så ska det definitivt gå att få det att funka även i iRacing.

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 02 feb 2013, 11:19 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Lär tyvärr inte kunna testa på ett tag, min syster är här över helgen, och hon sitter alltid 24/7 framför datorn... :banghead: :P


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 02 feb 2013, 13:00 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Hupp, vet inte vad som gjorde de men nu funkar det bättre.
I MX5 vill säga, om jag testar en legends så är det fortfarande löjligt känslig styrning..

Och nu ett annat problem:P Force feedback.
I Miatan känner jag knappt nånting, spelar ingen roll hur mycket jag höjer ff, känner inte av curbsen i huvud taget.
Det ända som händer är att det skakar riktigt hårt när jag bromsar.
Medans i en legends så känns allt riktigt bra, fast med en på tok för känslig styrning..
(spinner runt konstant, och så dålig förare är jag inte):P

Har nu 900* på ratten och i spelet, med den nedre slidern under grader satt till 1080*


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 02 feb 2013, 13:58 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12874
Ort: Norrtälje
Hmm, stämmer rattrörelserna i spelet med din ratt när du kör legends?
Jag minns inte om den kanske hade rätt nervös styrning i grunden.

(obs att det finns nån knapp nånstans som gör att varje bils inställningar blir separata, och om du valt den så måste du kalibrera och ställa in varje bil separat såvitt jag minns)

Miatan har servo antar jag i verkligheten, så FF:en blir automatisk rätt mycket mosigare.
Att den sliter i ratten vid hård broms beror på att du känner ABS:en gripa in :)

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 02 feb 2013, 14:41 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Jo rattrörelserna stämmer, går inte att vrida 900* med legends dock, men det är väl normalt..
Jo men jag är van vid att använda hög ff, så miatan känns väldigt svag i ff..
Och det skakar verkligen rejält i ratten när man bromsar..:P


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 02 feb 2013, 16:04 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
Har hittat ett sätt som får känsligheten att bli hyfsat normal;
900* på ratten, men 400 i spelet..:P
Men har en känsla av att det är något som inte stämmer när man får göra så?
(Ratten i spelet fäljer med "äkta" ratten korrekt, även när jag sätter på 400*.)
Dock så blir det en sådan effekt att ratten svänger sakta i början, sedan snabbare..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 02 feb 2013, 16:21 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12874
Ort: Norrtälje
Limmet skrev:
Har hittat ett sätt som får känsligheten att bli hyfsat normal;
900* på ratten, men 400 i spelet..:P
Men har en känsla av att det är något som inte stämmer när man får göra så?
(Ratten i spelet fäljer med "äkta" ratten korrekt, även när jag sätter på 400*.)
Dock så blir det en sådan effekt att ratten svänger sakta i början, sedan snabbare..

Svänger ratten i spelet sakta i början och sen snabbare, så följer den väl inte äkta ratten korrekt? ;)

Det du gjort är att minska känsligheten i mitten genom att introducera en del icke-linjäritet, dvs den är okänsligare i mitten än ute vid kanterna.
Det gör bilen mindre nervös rakt fram, och man kan ändå svänga kraftigt om man måste...
Men det kan även göra det lite oförutsägbart när man svänger halvmycket, då ju styrningen biter mer och mer...

Jag har knappt kört legendsbilen, men om rattrörelserna verkligen stämde hyfsat exakt från början med allt på 900 så ÄR den väl helt enkelt så nervös egentligen.
Eller finns det en steering ratio man kan ställa i själva setupen på den bilen? Isåfall tycker jag du prövar ändra den istället, och ställer tillbaks allt på 900.

Ett alternativ kan ju vara att göra om kalibreringen, men då svänga lite lagom mer än 90 grader om jag tänker rätt nu.

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Fanatec GT2 fungerar inte med iracing
InläggPostat: 02 feb 2013, 18:04 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 28 jan 2013, 11:18
Inlägg: 45
Ort: Karlstad
mja, kanske de..:P
Men jag tycker det fungerar hyfsat ändå på det viset, får det ju inte att fungera normalt på något annat vis..
För så känslig som styrningen är annars,
så kan det inte vara meningen att det ska vara..

Fast även om jag fått det att fungera hyfsat nu, så måste ju något vara fel.
Då man har hört att iracing ska vara den bästa simulatorn med den bästa ff.
Om jag jämför känslan jag får från ratten med tex. Race07, så ger Race07 mycket mycket bättre känsla..

Nej, men kunde inte ställa steering ratio i legends bilen.
Pröva det där med att svänga mer än 90*, kunde inte märka någon skillnad alls.

Har 2 andra frågor när vi ändå håller på:P
Kan man inte ändra kameravyn på något vis? (När man kör, inte i reprisen)
När man använder paddlarna till att växla, så går man ju på varvstopp mellan växlingarna, speciellt om det är en långsam bil.
Ska man då lyfta gasen vid växlingarna eller ska jag ha gasen i botten ändå?


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 81 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
SSR Theme By Erix © 2007-2008
SSR Theme Based off Revival Theme Based off SubLite By Echo © 2007-2008 Echo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2008