Aktuellt datum och tid: 21 okt 2018, 13:34

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 44 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 08 nov 2016, 10:40 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
tharnvi skrev:
Två routrar? Kör båda en AP (WLAN)? Det kan ge loopar på det trådlösa nätet som stundtals hänger ner nätet så att du inte får ut någon fart på varken WLAN eller kabel i samma logiska nät. Eftersom du bara upplever problem online måste det vara något med nätet. Även ett nätverkskort kan gå sönder....
Båda routrarna är "ihopkopplade" så att de uppträder som ETT nät, eller iallafall är et menat så.

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 11 nov 2016, 10:36 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
tharnvi skrev:
Även ett nätverkskort kan gå sönder....
Eftersom jag har nytt grafikkort, burnintest ger CPU:n godkänt och under senaste rejset (när jag hade lagg efter en dryg timme) såg PingPlotter helt normal ut mot sunet (fick inte pingplotta spelservern), så kanske nästa sak att undersöka är nätverkskortet. Hur kan man göra det? Finns det nåt testpgm???

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 09:49 
Offline
Formel Nissan förare
Formel Nissan förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17 maj 2015, 17:11
Inlägg: 318
Ort: Stockholm
Ainisse skrev:
Det finns dock en sak som borde kunna ge indikationer och det är laggets karaktär. Som tidigare sagt, så "brukar" (väl?) lagg funka så att bilen hoppar fram och tillbaka så att säga, dvs synken tappas och när den är tillbaka så är bilen på "rätt" plats. Det lagg jag har nu, återställs inte bilen på rätt plats utan den tappar liksom fart och blir helt enkelt omkörd. Leder till att jag blir påkörd bakifrån förståss.


Med tanke på det ovan och att du skrev nånstans att själva muspekaren och textinmatningen fryser till när du skriver och håller på med annat med datorn tyder på att det är din USB-port och/eller något tillbehör på den som jävlas med dig. När du då sitter och kör och håller ned gaspedalen tappar den ju även den inmatningen i nån millisekund vilket gör att du upplever som att du tappar hastighet gentemot andra bilar.
Prova att rycka ur allt förutom tangentbord och mus och se hur det beter sig. Har du något annat tangentbord och mus du kan prova med är det ju bra för att utesluta dem med.

_________________
Playseat Evolution - T500RS wheel with T3PA pro pedals - TH8A shifter - GT Omega monitorstand. PC-specs: ASUS Z97-A motherboard, Intel Core i7 4790K 4Ghz 8 MB, ASUS Geforce GTX 980TI 6GB, HyperX Savage 16GB DDR3 RAM, Samsung SSD 250 GB, Toshiba 2TB HD, Win 10. 3 x ACER 24" XB240H 144 Hz G-sync, Nvidia surround setup. Buttkicker Gamer 2 with Simvibe-software.
////Project CARS 2 Gold member
JDM-fantast


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 10:05 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
Bra tanke där! Jag har faktiskt en "Andra enheter / Okänd enhet" i enhetshanteraren, men det är omöjligt att gissa vilken det är, eller finns det nåt knep?

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 10:31 
Offline
Formel Nissan förare
Formel Nissan förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17 maj 2015, 17:11
Inlägg: 318
Ort: Stockholm
Testa att rycka ur pryl för pryl medans du kikar i enhetshanteraren och se vad som försvinner när du rycker ur vad. Okända enheter med utropstecken på brukar vara enheter utan drivrutiner.

_________________
Playseat Evolution - T500RS wheel with T3PA pro pedals - TH8A shifter - GT Omega monitorstand. PC-specs: ASUS Z97-A motherboard, Intel Core i7 4790K 4Ghz 8 MB, ASUS Geforce GTX 980TI 6GB, HyperX Savage 16GB DDR3 RAM, Samsung SSD 250 GB, Toshiba 2TB HD, Win 10. 3 x ACER 24" XB240H 144 Hz G-sync, Nvidia surround setup. Buttkicker Gamer 2 with Simvibe-software.
////Project CARS 2 Gold member
JDM-fantast


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 11:05 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
Har gjort det, men felsignalen består!? Eller måste man start om efter varje uttag?

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 11:14 
Offline
Formel Nissan förare
Formel Nissan förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17 maj 2015, 17:11
Inlägg: 318
Ort: Stockholm
Nej det ska inte behövas. Det uppdateras direkt. Men frågan är om felet kvarstår med lagg om du t.ex bara har din ratt/pedaler inkopplade utan något annat USB-tillbehör och testar dvs. ryck ur även mus och tangentbordet precis när du ska köra. Prova och se om det gör nån skillnad.

_________________
Playseat Evolution - T500RS wheel with T3PA pro pedals - TH8A shifter - GT Omega monitorstand. PC-specs: ASUS Z97-A motherboard, Intel Core i7 4790K 4Ghz 8 MB, ASUS Geforce GTX 980TI 6GB, HyperX Savage 16GB DDR3 RAM, Samsung SSD 250 GB, Toshiba 2TB HD, Win 10. 3 x ACER 24" XB240H 144 Hz G-sync, Nvidia surround setup. Buttkicker Gamer 2 with Simvibe-software.
////Project CARS 2 Gold member
JDM-fantast


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 11:33 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
:great: Fast musen behövs för att kunna välja race o dyl ;-) Har trådlös mus, men kan säkert hitta en "fast".
MAARTEN skrev:
Nej det ska inte behövas. Det uppdateras direkt. Men frågan är om felet kvarstår med lagg om du t.ex bara har din ratt/pedaler inkopplade utan något annat USB-tillbehör och testar dvs. ryck ur även mus och tangentbordet precis när du ska köra. Prova och se om det gör nån skillnad.

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 11:41 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
Hm, allt utdraget utan trådlös tangentbord och mus, och jag har fortfarande "okänd enhet" ??? Det har jag även om jag tar ut tangentbord och mus :-(

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 11:49 
Offline
Formel Nissan förare
Formel Nissan förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 17 maj 2015, 17:11
Inlägg: 318
Ort: Stockholm
Tänkte att du väljer race och när det precis ska börja så rycker du ur mus och tangentbordet ;)

Okej, kan ju vara USB-controllern i sig som inte riktigt lirar. Men då borde ju inga USB-tillbehör fungera i för sig. Testa att inaktivera den enheten om du högerklickar på den och väljer egenskaper.

_________________
Playseat Evolution - T500RS wheel with T3PA pro pedals - TH8A shifter - GT Omega monitorstand. PC-specs: ASUS Z97-A motherboard, Intel Core i7 4790K 4Ghz 8 MB, ASUS Geforce GTX 980TI 6GB, HyperX Savage 16GB DDR3 RAM, Samsung SSD 250 GB, Toshiba 2TB HD, Win 10. 3 x ACER 24" XB240H 144 Hz G-sync, Nvidia surround setup. Buttkicker Gamer 2 with Simvibe-software.
////Project CARS 2 Gold member
JDM-fantast


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 12:02 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
Kollade egenskaper och fick: ROOT/MEDIA/0000

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 12:59 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
Om problemet är USB så borde du ha samma lagg oavsett om du kör online eller offline. Att testa funktionen på nätverkskort om de är "halvtrasiga" är inte så enkelt. Bäst vore att testa med ett annat, exempelvis ett billigt som ansluts till USB.

Jag tror fortfarande att problemet ligger i ditt nät. Även om dina routrar är ""ihopkopplade" så att de uppträder som ETT nät" så kan det jag skrev om tidigare fortfarande uppträda. För trådade nät så finns det oftast en kontroll i mjukvaran hos en switch, STP, som förhindrar uppkomsten av loopar men för WLAN används inte samma teknik i någon större utsträckning så där kan accesspunkter börja skicka data i en loop om deras täckning överlappar. Testa med att stänga ner den router du inte behöver eller det trådlösa och se om problemet försvinner.

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 13:28 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
tharnvi skrev:
Testa med att stänga ner den router du inte behöver eller det trådlösa och se om problemet försvinner.
Senaste rejset kördes med bara orginalroutern. Same shit :-( Kör inte trådlöst!

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 12 nov 2016, 14:01 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
Äsch! Släpper all felsökning nu. Upptäckte lite damm på undersidan (helt ren innuti) samt att en lucka på översidan var stängd. Kanske att det blir för varmt efter en timme? Får testa på måndag.

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lagg lagg lagg, vad kan orsaka det? HJÄLP?
InläggPostat: 15 nov 2016, 20:03 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
Fortfarande okörbart, trots all åtgärde.

Ny idé. Ända sedan jag började med fiber har det gnagt en fundering i mitt huvud och det är att det är BARA Power-lampan så lyser på min användarnod!?
Kollade med min granne och på hans användarnod lyser Power, OCH status och WAN blinkar!? (Vi har båda inkopplade routrar)

Har skickat fråga till berörda om detta.
Trots allt, så funkar ju det mesta ändå, så man blir ännu mer fundersam.

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 44 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
SSR Theme By Erix © 2007-2008
SSR Theme Based off Revival Theme Based off SubLite By Echo © 2007-2008 Echo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2008