Aktuellt datum och tid: 21 okt 2018, 13:35

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 15 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Logitech G 27
InläggPostat: 06 mar 2015, 20:13 
Offline
Formel 3000 förare
Formel 3000 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 02 mar 2007, 18:26
Inlägg: 1471
Ort: Borås (Svaneholm)
Mysko problem har uppstått.
Min G 27:a har fungerat klanderfritt flera år, men nu helt plötsligt blev den "koko". :evil:
Jag upptäckte att FFB försvann helt plötsligt när jag körde iRacing. Ratten blev helt "lealös" alltså inget motstånd. Kollade då Logitech Profiler, men den hittar ingen ratt!!
När jag går in på egenskaper på ratten med rätt motstånd så släpper den direkt och den står på 200 gr. och allt urkopplat. Inget går att justera. Jag har avinstallerat Logitech och gjort ominstallation, men ingen skillnad. Det som är mysko är att jag kunde köra ett race i iRacing helt ok igår. :? Ratten uppträdde helt ok, men utan funktion i windows. Tar jag ur USB-kontakten och sätter tillbaka den för jag motstånd i ratten, men Logitech hittar den inte och i egenskaper försvinner motståndet om jag försöker justera. :? Jag har en ny G 27:a liggande på lager, men hjälper det tro? :shock:

_________________
Bengt Lundberg
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 06 mar 2015, 22:53 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12903
Ort: Norrtälje
Provat byta USB kontakt på datorn?
Lyser lamporna på ratten som de ska?
Sitter strömkontakten i ordentligt? :)

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 06 mar 2015, 23:40 
Offline
Formel 3000 förare
Formel 3000 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 02 mar 2007, 18:26
Inlägg: 1471
Ort: Borås (Svaneholm)
Roger W skrev:
Provat byta USB kontakt på datorn?
Lyser lamporna på ratten som de ska?
Sitter strömkontakten i ordentligt? :)

Ja, detta har jag kollat och det funkar, men .............

_________________
Bengt Lundberg
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 10 jan 2016, 11:25 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
En annan fundering ang G27. Varje gång datorn startar, även efter strömsparläge, så kalibrerar sig ratten (fullt vänster + fullt höger), dvs det låter. Finns det nåt sätt att "slå på" ratten när man behöver den, utan att dra ur USB-kontakten? Vill minnas att G25 hade en sådan "knapp".

Att det låter varje gång man startar, typ varje morgon, är väl ok, men att höra detta oväsen varje gång den start under dagen känns onödigt, särskilt som min dator (W10) starta utan att jag begärt det, dbs av sig själv, när den står i strömsparläge!?

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 10 jan 2016, 12:16 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
Ainisse skrev:
Finns det nåt sätt att "slå på" ratten när man behöver den, utan att dra ur USB-kontakten?

Nej det går inte och det gick inte på G25 heller. Du kan sätta ett eluttag med brytare för rattens strömförsörjning. Utan både USB och ström så kalibrerar den inte. Det finns ju brytare med fjärrkontroll eller en sådan här om du vill göra det billigt och enkelt:
http://www.biltema.se/sv/Bygg/El/Uttag- ... 000034746/

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 11 jan 2016, 10:20 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 aug 2007, 10:26
Inlägg: 8688
Ort: Tyresö, Stockholm
Att den funkar i iRacing beror på att iRacing struntar i logitech profilern, iRacing använder enbart sina egna drivrutiner. Så funkar ratten i iRacing så är den hel hårdvarumässigt.

Det är något i windows, profilern eller dina usb-portar. Hade du provat olika usb-portar?

_________________
- Team Backmarkers
- SSR iLeague
- Racing blog, videos, setups: http://www.dmsproject.com/

“An amateur practices until he gets it right; a professional practices until he can't get it wrong.”
Bild
Unofficial guide to iRacing pt 1 - part 2 - Article on immersion


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 18 aug 2016, 10:50 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
Har samma typ av problem nu :-( Profilerna visar att jag har en Logitech Driving Force, INTE att det sitter i G27 i :-(

rFactor2 i Steam tycker troligen inte heller att jag har en G27, då det inte går att få kontakt från kopplingen (som saknas på den ratt Logitech tycker att jag har) och då antar jag ett en massa knappar inte finns heller :-(

Kan det ha med W10 Yeary Update att göra???

Appropå, har glömt hur man ändrar styrutslaget??

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 18 aug 2016, 12:13 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12903
Ort: Norrtälje
Ainisse skrev:
Har samma typ av problem nu :-( Profilerna visar att jag har en Logitech Driving Force, INTE att det sitter i G27 i :-(

rFactor2 i Steam tycker troligen inte heller att jag har en G27, då det inte går att få kontakt från kopplingen (som saknas på den ratt Logitech tycker att jag har) och då antar jag ett en massa knappar inte finns heller :-(

Kan det ha med W10 Yeary Update att göra???

Jag fick ett liknande problem hemma när jag provade köra ratten via ett USB3 uttag.
Om du har ett usb2 uttag ledigt nånstans, prova det istället.

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 18 aug 2016, 14:40 
Offline
Formel 3 förare
Formel 3 förare

Blev medlem: 26 jan 2008, 23:30
Inlägg: 717
Ort: Göteborg
Ainisse skrev:
Har samma typ av problem nu :-( Profilerna visar att jag har en Logitech Driving Force, INTE att det sitter i G27 i :-(

Kan det ha med W10 Yeary Update att göra???

Ja, det finns troligen ett samband. Kortfattat kan Windows ha uppdaterat drivrutinen så att ratten inte hittas korrekt. Avinstallera drivrutinen och installera lämplig variant istället.

http://boxthislap.org/g27-not-working-a ... -10-update

Läs även kommentarerna, där finns lite tips också. Jag har inte provat detta själv, har fortfarande Windows 7 på min speldator.

_________________
Emil Andersson

Hemsida till din bostadsrättsförening


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 18 aug 2016, 20:28 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
Tack! Nu visas iallafall rätt ratt :-)

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 07 nov 2016, 10:36 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 10:13
Inlägg: 6969
Ort: Västerås
För er materialrejsare:;
https://www.youtube.com/watch?v=Q84bHyB-1RQ

_________________
Ainis Noritis, Team Backmarkers


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 07 nov 2016, 12:14 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 09 aug 2006, 20:15
Inlägg: 9751
Lite gummi gör underverk :)

_________________
Pär Öqvist

"Curbsen är alltid grönare på andra sidan"


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 07 nov 2016, 15:49 
Offline
Formel 3 förare
Formel 3 förare

Blev medlem: 26 jan 2008, 23:30
Inlägg: 717
Ort: Göteborg
Om vi nu ändå öppnar upp tråden för broms-moddar till G27. Jag har ont om plats och måste nästan behålla G27-pedalerna pga utrymmesbrist (det handlar om centimeter där jag får sitta).

Är det någon här som kör med "Perfect Pedal"? Anses den fortfarande bra, eller har tiden runnit iväg och det finns bättre alternativ? Om jag minns rätt körde virtuosen Roland Ehnström med den? :?:

http://www.perfectpedal.com

Själv har jag en lösning med loadcell från AP Electrix som jag aldrig vant mig vid riktigt. Kanske för att jag kör så lite? Innan dess gillade jag inte standardbromsen heller. Så jag famlar i mörkret...

_________________
Emil Andersson

Hemsida till din bostadsrättsförening


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 08 nov 2016, 11:33 
Offline
Formel Ford förare
Formel Ford förare

Blev medlem: 18 jul 2012, 21:50
Inlägg: 35
Ort: Smålandsstenar
Denna kör jag med: http://www.gteye.com.au/product/gteye-p ... or-g25-g27

Tycker den funka helt ok, bättre än original!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Logitech G 27
InläggPostat: 09 nov 2016, 13:42 
Offline
Formel 3 förare
Formel 3 förare

Blev medlem: 26 jan 2008, 23:30
Inlägg: 717
Ort: Göteborg
Lagesson skrev:
Denna kör jag med: http://www.gteye.com.au/product/gteye-p ... or-g25-g27

Tycker den funka helt ok, bättre än original!


Ja, det är nog ett lyft från originalfjädern. Jag gjorde något liknande med egen progressiv fjäder på min förra broms som satt i Logitech Momo (svarta). Nu kör min son med den och den tuffar och går. Jag saknar den faktiskt, även om det vore svårt att vänja sig igen nu i efterhand.


Bilagor:
progressiv.PNG
progressiv.PNG [ 194.9 KiB | Visad 3211 gånger ]

_________________
Emil Andersson

Hemsida till din bostadsrättsförening
Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 15 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
SSR Theme By Erix © 2007-2008
SSR Theme Based off Revival Theme Based off SubLite By Echo © 2007-2008 Echo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2008