Aktuellt datum och tid: 27 maj 2020, 14:59

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 67 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 20:22 
Offline
Formel 3 förare
Formel 3 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16 feb 2008, 16:25
Inlägg: 834
Ort: Piteå
Lars: hoppa in på våran TS

_________________
vMax Thord Jonsson
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com
-------------------------------------
iRating V8 Supercars (jag är en liten hycklare, snart tillbaka)
Försvarar min cockpit med - "jamen det är ju viktigt"


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 20:22 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 aug 2007, 10:26
Inlägg: 8699
Ort: Tyresö, Stockholm
I tråden "få till rFactor från grunden" finns dessa inlägg, kan det Julia?
Citera:
(AR)Göran wrote:
Jag installerade rFactor igen för jag ville testa V8 2010 modden. Inga problem att installera spelet, inga problem att installera modden version någontingD, la också in patchen version sammanågontingE, så långt så gott.
Enda problemet nu är att oavsett vilken serie jag väljer, original eller v8modden, så startar fanskapet med en originalbil från SR serien model A. Och dessutom alltid på Toban Long, oavsett vilken bana jag väljer, börjar bli lite tröttsamt - var nog därför jag inte installerade rFactor igen efter datorbytet för ett år sen...

Har någon råkat ut för något liknande tidigare tro, och isåfall, vad gjorde ni åt det förutom att avinstallera och lägga en patience istället?


Men serru det där fick jag i GTR2 när jag installerade från scratch i Win 7...
Den sparar undan allt i foldrar i Mina Dokument, inkl vilka banor/bilar det var valt sist...
Det berodde på att installationen inte hade skrivrättigheter i C:/GTR2 mapparna.
Jag satte att köra spelet som administratör, för säkerhets skull satte jag dessutom skrivrättigheter på hela GTR2.

Kan det vara något liknande med rFactor?

/Dan

_________________
- Team Backmarkers
- SSR iLeague
- Racing blog, videos, setups: http://www.dmsproject.com/

“An amateur practices until he gets it right; a professional practices until he can't get it wrong.”
Bild
Unofficial guide to iRacing pt 1 - part 2 - Article on immersion


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 20:26 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12991
Ort: Norrtälje
Jag har ingen aning om rFactors mappstruktur, men är inte din sökväg lite skum:
Spel\rFactor light\rFactor\GameData\Vehicles\EnduranceSeries\GT2\Ferrari_F430GT2

Ska det verkligen ligga en "rFactor" mapp inne i "rFactor light" mappen? (och vad är rFactor light för den delen? :))
Det känns lite kaka på kaka, så kanske blivit nått snett i installationen?

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 20:31 
Offline
Formel 3 förare
Formel 3 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 16 feb 2008, 16:25
Inlägg: 834
Ort: Piteå
Jag tänkte just på den dära sökvägen jag tycker också den verkar lite skum ...

Roger: Light är den versionen som bara tar 100mb... den är gjord för den som vill ha flera installationer av rFactor, den innehåller bara grunden, inget originalljud, och inga banor. Så installerar man lightversionen kan det vara ide att lägga in ljudpacket .. så det inte skiter sig för det, om man har moddar som inte inkluderar ljud eller som använder delar av originalljuden.

_________________
vMax Thord Jonsson
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com
-------------------------------------
iRating V8 Supercars (jag är en liten hycklare, snart tillbaka)
Försvarar min cockpit med - "jamen det är ju viktigt"


Senast redigerad av Rinsewood 02 feb 2011, 20:34, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 20:32 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
Håller med Roger. Var ligger rFactor.exe? I Spel\rFactor light\rFactor eller Spel\rFactor light? Om den ligger i Spel\rFactor light har du säkert två GameData en i Spel\rFactor light\rFactor och en i Spel\rFactor light. Flytta upp den som ligger i Spel\rFactor light\rFactor till Spel\rFactor light\ så kommer det att funka.

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 20:36 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 okt 2006, 09:56
Inlägg: 2042
Ort: Märsta
Roger W skrev:
Jag har ingen aning om rFactors mappstruktur, men är inte din sökväg lite skum:
Spel\rFactor light\rFactor\GameData\Vehicles\EnduranceSeries\GT2\Ferrari_F430GT2

Ska det verkligen ligga en "rFactor" mapp inne i "rFactor light" mappen? (och vad är rFactor light för den delen? :))
Det känns lite kaka på kaka, så kanske blivit nått snett i installationen?


Efter ominstallationen ser det ut så här f:\spel\rFactor\GameData\Vehicles\EnduranceSeries\GT2\Ferrari_F430GT2

Och jag har bara installerat 1255light + modden. Saknas det något?

_________________
vMaxLars Aldebo
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com

SSRDRL


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 20:49 
Offline
Formel Nissan förare
Formel Nissan förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 mar 2007, 02:22
Inlägg: 209
Ort: Vargön/Vänersborg
Hmmm testa att ladda hem fullversionen... kan vara värt att testa. Fungerar rfactor i sitt orginalutförande med orginal bilar utan själva endurance modden, så är jag nästan helt säker på att det ligger någon defekt hänvisning till bilarna för Enduracers modden någonstans i en mapp och då spelar det ingen roll hur många gånger man ominstallerar modden eller spelet. Försök att ta bort allt som hänvisar till din gamla installation av både rFactor och modden innan du installerar om allt på nytt (gärna i en ny mapp med ett annat namn). Kör också en test på HD så att du får reda på om du har skadade sektorer på den som gör att det skrivs info just där som sedan inte kan läsas. :? Vet själv hur frustrerande det är att inte få saker att fungera som man vill. Kom gärna med mer info om vad du får för fel medelande om det inte löser sig.

_________________
Hellere omkörd & bortkommen, än omkommen & bortkörd.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 20:50 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
Lars Aldebo skrev:
Efter ominstallationen ser det ut så här f:\spel\rFactor\GameData\Vehicles\EnduranceSeries\GT2\Ferrari_F430GT2

Ser helt rätt ut. Och det funkar fortfarande inte?
Hur ser det ut om man felsöker?
Kolla i denna post och bifoga resultatet så kollar jag.

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 21:00 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 okt 2006, 09:56
Inlägg: 2042
Ort: Märsta
tharnvi skrev:
Lars Aldebo skrev:
Efter ominstallationen ser det ut så här f:\spel\rFactor\GameData\Vehicles\EnduranceSeries\GT2\Ferrari_F430GT2

Ser helt rätt ut. Och det funkar fortfarande inte?
Hur ser det ut om man felsöker?
Kolla i denna post och bifoga resultatet så kollar jag.



TRACE LEVEL = 1000
NetComm.cpp 11193: NetComm checking command line: "+fullproc -trace=1000"
game.cpp 1211: Entered Game::Enter()
osman.cpp 540: Entered OSMan::Enter()
plrfile.cpp 2314: Entered PlayerFile::Enter()
setup.cpp 1515: ATTENTION: Skipping vehicle because the filename AstonMartin_081059.veh matches an existing vehicle
setup.cpp 1515: ATTENTION: Skipping vehicle because the filename Panoz_071084.veh matches an existing vehicle
setup.cpp 2313: Could not find HAMMER/HAMMER.MAS
setup.cpp 2313: Could not find Hammer_PC_Skin.dds
setup.cpp 768: Not using vehicle GAMEDATA\VEHICLES\PACECAR\HAMMER_PC\HAMMER_PC.VEH because one or more important references could not be found
setup.cpp 1892: Did not add vehicle GAMEDATA\VEHICLES\PACECAR\HAMMER_PC\HAMMER_PC.VEH (either because it did not pass filter or error)
gamestats.cp 906: RaceCast Location set to: racecast.rfactor.net
plrfile.cpp 1727: Attempting to save to USERDATA\Lars Aldebo\Lars Aldebo.TMP
plrfile.cpp 1757: Retcode: 0 for renaming to USERDATA\Lars Aldebo\Lars Aldebo.PLR
vidman.cpp 1229: Entered VidMan::Enter()
specialfx.cp 3795: Entered SpecialFX::Enter()
dynman.cpp 613: Entered DynMan::Enter()
sound.cpp 727: Entered Sound::Enter()
hwinput.cpp 7979: Entered HWInput::Enter()
hwinput.cpp 7980: HKL=0x041d041d
onscreen.cpp 1787: Entered OnScreen::Enter()
gamestats.cp 906: RaceCast Location set to: racecast.rfactor.net
game.cpp 1296: Entered Game::Setup()
hwinput.cpp 8024: Entered HWInput::Setup()
options.cpp 1911: Entered Options::Setup()
O_AppObj.cpp 2813: Initiate options object creation
O_OSC.cpp 2652: Entered Options_OSC_Reader::ReadOSC()
vidman.cpp 1023: Trying to Play Bink File: MOVIEFILES\ISILogo.bik
vidman.cpp 1119: Bink file video play success
vidman.cpp 1023: Trying to Play Bink File: MOVIEFILES\ANY_DEV_ONLY.bik
vidman.cpp 1023: Trying to Play Bink File: MOVIEFILES\PreGame.bik
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
tire_manager 1249: Non-existent tire brand ""
tire_manager 1249: Non-existent tire brand ""
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
O_OSC.cpp 2727: Exited Options_OSC_Reader::ReadOSC()
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
tire_manager 1249: Non-existent tire brand ""
tire_manager 1249: Non-existent tire brand ""
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
vehload.cpp 990: RPM-torque brake > throttle @ 0.000000
O_AppObj.cpp 2876: Options object creation successful
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "4" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "6" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "1" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "6" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "1" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "6" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "1" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "6" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "1" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "2" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "3" unknown
vehgfx.cpp 1004: Vehicle gen token "5" unknown
O_BaseGz.cpp 8579: CUBE error loading scene file USERDATA\tmpvehicle.scn: Error initializing scene file USERDATA\tmpvehicle.scn
plrfile.cpp 1727: Attempting to save to USERDATA\Lars Aldebo\Lars Aldebo.TMP
plrfile.cpp 1757: Retcode: 0 for renaming to USERDATA\Lars Aldebo\Lars Aldebo.PLR
game.cpp 1826: Entered Game::Exit()
sound.cpp 846: Entered Sound::Exit()
specialfx.cp 4529: Entered SpecialFX::Exit()
hwinput.cpp 8128: Entered HWInput::Exit()
dynman.cpp 1849: Entered DynMan::Exit()
onscreen.cpp 1964: Entered OnScreen::Exit()
vidman.cpp 2092: Entered VidMan::Exit()
osman.cpp 583: Entered OSMan::Exit()

_________________
vMaxLars Aldebo
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com

SSRDRL


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 21:07 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
OK
Försökte du starta med en bil från Enduracers eller bara rFactor 12.55?

Det ser ut om en OK start och stopp med rFactor Light.

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 21:11 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 okt 2006, 09:56
Inlägg: 2042
Ort: Märsta
tharnvi skrev:
OK
Försökte du starta med en bil från Enduracers eller bara rFactor 12.55?

Det ser ut om en OK start och stopp med rFactor Light.


Nu var det en bil från Enduracers. Orginalbilen funkar och syns i garaget, vilket de andra inte gör.

_________________
vMaxLars Aldebo
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com

SSRDRL


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 21:29 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 okt 2006, 09:56
Inlägg: 2042
Ort: Märsta
Funkar nu efter att jag laddade ner modden från ett annat ställe :D . Nu skulle datorn startas om efter installation och menyer och intro var inte längre orginal rFactor.

_________________
vMaxLars Aldebo
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com

SSRDRL


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 21:30 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
:b2:

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 22:26 
Offline
Formel Nissan förare
Formel Nissan förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 mar 2007, 02:22
Inlägg: 209
Ort: Vargön/Vänersborg
Lars Aldebo skrev:
Funkar nu efter att jag laddade ner modden från ett annat ställe :D . Nu skulle datorn startas om efter installation och menyer och intro var inte längre orginal rFactor.



grattis... skönt att höra att det verkar ha löst sig. :b5:

_________________
Hellere omkörd & bortkommen, än omkommen & bortkörd.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Installation och konfiguration av Enduracers
InläggPostat: 02 feb 2011, 23:20 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 aug 2007, 10:26
Inlägg: 8699
Ort: Tyresö, Stockholm
Arrrgh!
Är det någon annan som fått en spotter med tuppjuck???
På Mosport09 så hakar han upp sig så fort någon fått pole i offline practice...
Dom andra meddelndena kommer också,men hela tiden "Anthony Davidsson has got the pole", "Anthony Davidsson has got the pole", "Anthony Davidsson has got the pole", "Anthony Davidsson has got the pole"... En liten aning enerverande.... Typ.
/Dan

_________________
- Team Backmarkers
- SSR iLeague
- Racing blog, videos, setups: http://www.dmsproject.com/

“An amateur practices until he gets it right; a professional practices until he can't get it wrong.”
Bild
Unofficial guide to iRacing pt 1 - part 2 - Article on immersion


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 67 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
SSR Theme By Erix © 2007-2008
SSR Theme Based off Revival Theme Based off SubLite By Echo © 2007-2008 Echo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2008