Aktuellt datum och tid: 27 maj 2020, 06:15

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 32 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 18 jul 2010, 20:56 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 27 aug 2007, 10:26
Inlägg: 8699
Ort: Tyresö, Stockholm
Gött mos :)

_________________
- Team Backmarkers
- SSR iLeague
- Racing blog, videos, setups: http://www.dmsproject.com/

“An amateur practices until he gets it right; a professional practices until he can't get it wrong.”
Bild
Unofficial guide to iRacing pt 1 - part 2 - Article on immersion


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 18 jul 2010, 21:02 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 aug 2006, 22:47
Inlägg: 8871
Ort: Stockholm
Dan Segolson skrev:
Gött mos :)

Fan vet, modden ser ju ut som den är tecknad, var ingen höjdare :( . Men spelet funkar ju iaf. :)

_________________
Göran Strandh
Allting är lätt, om man kan det.
Win 10 64 bits, i7-4790K, 16 Gig ram, Geforce 1060 6GB / Tre skärmar 24 tum var, Ratt: Thrustmaster T300 GTE, Recarostol moddad by Anders Nilsson


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 26 jan 2011, 13:09 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 aug 2006, 23:06
Inlägg: 11023
Ort: Värnamo
Ska hjälpa en kille att komma igång med rFactor ikväll, och tänkte att vi har säkert en bra "komma igång tråd" och visst hittar man lite nyttigt här och där :)

Men jag tänkte lite mer på själva köpet och uppdateringarna av spelet.
Man kan kanske läsa på hemsidan deras, men jag är lat och frågar här :)
Samt att det kan va till nytta för fler "nya". :wink:

Man laddar ju ner första versionen, men sen finns ju 1250 o 1255, 1255F tror jag :)
Kunde man köra 1255 Full och hoppa över 1250?
Sen fick man aktivera sitt konto igen eller?
Ja jag är lite osäker hur själv förfarandet går till, minnet är kort nu för tiden :)

Om någon som är lite mer "hemma" i rFactor ville skriva en liten "1,2,3 lista"
Finns ju lite info på rfactor.net men, det finns, tro mig en del äldre som tycker det är svårt med engelska.

_________________
I worshipped him , thats why my helmets is blue and yellow -Michele Alboreto.
Brack / Rickard Backstig / PPR /
Ligor: Dirt Rally.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 26 jan 2011, 16:13 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
Man kan gå direkt på v1255 Full Install och köra från den utan att ha något annat installerat först.

Om man inte behöver originalljud, bilar och banor kan man köra rFactor Lite. Den är tänkt för installation av moddar.

Efter installationen är det bara att starta upp så kommer man till en sida där man kan köpa om man inte gjort det tidigare.

Tror att köp via Amazon UK är billigast just nu.

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 27 jan 2011, 06:50 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 aug 2006, 23:06
Inlägg: 11023
Ort: Värnamo
tharnvi skrev:
Man kan gå direkt på v1255 Full Install och köra från den utan att ha något annat installerat först.

Om man inte behöver originalljud, bilar och banor kan man köra rFactor Lite. Den är tänkt för installation av moddar.

Efter installationen är det bara att starta upp så kommer man till en sida där man kan köpa om man inte gjort det tidigare.

Tror att köp via Amazon UK är billigast just nu.

Japp, vi körde 1255 direkt och allt funkade som det skulle förutom att jag inte fick igång virituella backspeglar :shock: :)
Letade efter det i menyerna men såg inget :oops: :)

Killen ifråga blev helt såld, nu ska jag bara försöka få han att ta steget ut online :)
Han har kört lite GTL tidigare samt GP4.

_________________
I worshipped him , thats why my helmets is blue and yellow -Michele Alboreto.
Brack / Rickard Backstig / PPR /
Ligor: Dirt Rally.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 27 jan 2011, 07:45 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
Brack skrev:
Japp, vi körde 1255 direkt och allt funkade som det skulle förutom att jag inte fick igång virituella backspeglar :shock: :)
Letade efter det i menyerna men såg inget :oops: :)

Virtuell spegel finns default bara i vyer utanför bilen För att få den "in car" måste man editera .plr-flien:
Kod:
Virtual Rearview In Cockpit="0"

Byt 0 mot 1 så dyker den upp.

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 01 feb 2011, 15:36 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 aug 2006, 23:06
Inlägg: 11023
Ort: Värnamo
Tänkte köra lite själv utan opponents, men då kan inte banan laddas, är jag dum nu men jag har för mig att jag kört själv tidigare.
Ta en rallysträcka tex det ramlar ner bilar från himlen och allt är ett kaos :)
Är säkert något enkelt jag missat men hittar inte det :oops:
Försökte välja opponents men det gick inte heller.

_________________
I worshipped him , thats why my helmets is blue and yellow -Michele Alboreto.
Brack / Rickard Backstig / PPR /
Ligor: Dirt Rally.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 01 feb 2011, 15:55 
Offline
Veteran
Användarvisningsbild

Blev medlem: 19 aug 2006, 14:47
Inlägg: 7517
Ort: Karlstad
Win 7? Måste köras som admin.
Går direkt till race? Prova att gå via warmup.

_________________
Tobias Härnvi
Team PEGASUS


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 01 feb 2011, 16:18 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 aug 2006, 23:06
Inlägg: 11023
Ort: Värnamo
tharnvi skrev:
Win 7? Måste köras som admin.
Går direkt till race? Prova att gå via warmup.

Vista har jag och kör med UAC bortkopplat.
Får prova igen.
EDIT:
Fick gå in i settings/rules och sätta ner AI motstånadare till 0.
Under opponents kunde man tydligen bara välja ur vilka grupper man ville ha med, om det fanns flera i modden.

_________________
I worshipped him , thats why my helmets is blue and yellow -Michele Alboreto.
Brack / Rickard Backstig / PPR /
Ligor: Dirt Rally.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 30 mar 2011, 18:36 
Offline
Formel 3000 förare
Formel 3000 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 maj 2010, 17:54
Inlägg: 1234
Ort: Sundbyberg
Ytterligare en "mod" för rFactor. Ändrar menybilderna totalt. Verkar mycket trevligt...

Länk: xUI

_________________
/Mattias Norling
Team Backmarkers
Gears: Windows 10, Asus Z97 Pro Gamer, EVGA SuperNOVA G2 750W, i5-4690K OC @4500Mhz, 16GB RAM, Asus GTX 980 TI STRIX, 3x27" Asus VE278Q, Thrustmaster TX wheel base, 599XX EVO 30 Alcantara rim, Ferrari F1 Italia rim, Fanatec CSP v3 pedals, Fanatec SQ 1.5 shifter, TH8RS e-brake, G27 with Leobodnar USB adapter and SRW-S1 as buttonboxes Passmark: 4717.5


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 30 mar 2011, 18:45 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 aug 2006, 23:06
Inlägg: 11023
Ort: Värnamo
zaphman skrev:
Ytterligare en "mod" för rFactor. Ändrar menybilderna totalt. Verkar mycket trevligt...

Länk: xUI

Nice :)

_________________
I worshipped him , thats why my helmets is blue and yellow -Michele Alboreto.
Brack / Rickard Backstig / PPR /
Ligor: Dirt Rally.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 14 apr 2011, 05:54 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 aug 2006, 23:06
Inlägg: 11023
Ort: Värnamo
tharnvi skrev:
Dan Segolson skrev:
Jag har ingen realfeelini.ini fil, var hittar jag det som normalt ligger i min plr-fil där jag kan pilla på saker som dämpning och liknande? Är ute efter en övergripande inställning, inte mod/bil-specifikt.

I din .plr finns en referens till en ini, normalt controller.ini som innehåller FFB och andra inställningar för ratt och pedaler.

Vet inte om denna postats innan.
http://isiforums.net/f/showthread.php/6 ... 4#post8554

_________________
I worshipped him , thats why my helmets is blue and yellow -Michele Alboreto.
Brack / Rickard Backstig / PPR /
Ligor: Dirt Rally.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 19 apr 2011, 14:48 
Offline
Forumadministratör
Forumadministratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: 07 aug 2006, 22:47
Inlägg: 8871
Ort: Stockholm
Installerade rFactor igen eftersom Kjelle pratade så gott om den nya V8 Supercars 2010. Startar spelet utan problem men när jag väljer v8orna så tvärdör spelet direkt av någon anledning - någon som har en mer eller mindre välgrundad gissning? La in modden direkt via exe filen och allt verkar vara på rätt plats vad jag kan se.
Kör win 7 32 bits
Ati Radeon 5870 med 10.12 drivers.

_________________
Göran Strandh
Allting är lätt, om man kan det.
Win 10 64 bits, i7-4790K, 16 Gig ram, Geforce 1060 6GB / Tre skärmar 24 tum var, Ratt: Thrustmaster T300 GTE, Recarostol moddad by Anders Nilsson


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 19 apr 2011, 18:09 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 17:49
Inlägg: 2908
Ort: Götene
Har du valt DX9 i configen? Så du inte kör auto där.

Edit* Har för mig att det krånglade på enduracers.

_________________
vMaxRickard Nilsson
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Få till rFactor från grunden...
InläggPostat: 19 apr 2011, 18:45 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 aug 2006, 23:06
Inlägg: 11023
Ort: Värnamo
(AR)Göran skrev:
Installerade rFactor igen eftersom Kjelle pratade så gott om den nya V8 Supercars 2010. Startar spelet utan problem men när jag väljer v8orna så tvärdör spelet direkt av någon anledning - någon som har en mer eller mindre välgrundad gissning? La in modden direkt via exe filen och allt verkar vara på rätt plats vad jag kan se.
Kör win 7 32 bits
Ati Radeon 5870 med 10.12 drivers.

Har för mig att man måste ha nån "bas version" av V8 modden, inte säker kan ha fel.
Samt att du kanske kört in allt som ska va med.
Bara nån liten klocka som säger att det kan va så, det lär väl stå i read me antar jag.

_________________
I worshipped him , thats why my helmets is blue and yellow -Michele Alboreto.
Brack / Rickard Backstig / PPR /
Ligor: Dirt Rally.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 32 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
SSR Theme By Erix © 2007-2008
SSR Theme Based off Revival Theme Based off SubLite By Echo © 2007-2008 Echo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2008