Aktuellt datum och tid: 20 sep 2018, 02:11

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 26 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 16:06 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 04 aug 2006, 23:06
Inlägg: 11023
Ort: Värnamo
arne bertilson skrev:
Nja det frågade efter serie nr efter att burken hängt sig, nog inte samma ?
SmokeyX tips var att man kan spara serie nr som en fil, eller hur var det måste leta rätt på det,,, hittat ,,

Så här gör du
Tryck på Start, Välj Kör, skriv in" regedit " Tryck på OK
Välj Mappen, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SBDT AB\GTR2\Keys. Markera serial Number
Välj sedan Arkiv (I meny raden) och Exportera, döp filen till Typ" Key GTR2 " och spara på lämpligt ställe

Nästa gång nyckeln fattas, Eller om då lagt in en ny GTR2, PNG2
Klicka bara reg filen och bekräfta med Ja, Klart, serie nr inlagt i registret igen

Det här har jag missat att läsa, samma fel som jag haft några gånger nu :(

_________________
I worshipped him , thats why my helmets is blue and yellow -Michele Alboreto.
Brack / Rickard Backstig / PPR /
Ligor: Dirt Rally.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 20:24 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12902
Ort: Norrtälje
Lars Aldebo skrev:
Fortsätter i mer lämplig tråd.

Jag hade inte problem på Sebring, strax innan jul, vilket var första rejset med nya burken. Jag har inte den andra versionen av Road Atlanta installerad.

Lars, inte för att jag tror på det heller, men kanske testa stänga av Intel Speedstep? Burken får kanske för sig att idla cpu:n så mycket så det påverkar frameraten?
Du kanske kan göra något motsvarande med klockning av grafikkortet... Att öka eller minska klockning någon procent kan ibland göra att den inte går ner i "idle" state lika enkelt, vilket kanske minskar risken för lägre prestanda. (om nu problemet är hårdvarurelaterat alls!)

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 21:21 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 okt 2006, 09:56
Inlägg: 2040
Ort: Upplands Väsby
Roger W skrev:
Lars Aldebo skrev:
Fortsätter i mer lämplig tråd.

Jag hade inte problem på Sebring, strax innan jul, vilket var första rejset med nya burken. Jag har inte den andra versionen av Road Atlanta installerad.

Lars, inte för att jag tror på det heller, men kanske testa stänga av Intel Speedstep? Burken får kanske för sig att idla cpu:n så mycket så det påverkar frameraten?
Du kanske kan göra något motsvarande med klockning av grafikkortet... Att öka eller minska klockning någon procent kan ibland göra att den inte går ner i "idle" state lika enkelt, vilket kanske minskar risken för lägre prestanda. (om nu problemet är hårdvarurelaterat alls!)


Jag testade på servern nu med repris avstängd. Samma problem.. Ska testa att stänga av speedstep eller vad det nu heter. Borde inte klockfrekvens gå tillbaka/aldrig gå ned till normalvärden när prollen belastas. Grafikkortet var lite klockat men står nu på standardvärden..

GTR2 svarade inte då bilden togs pga multitasking. Ser detta normalt ut?

Bild

_________________
vMaxLars Aldebo
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com

SSRDRL


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 21:23 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 17:49
Inlägg: 2908
Ort: Götene
Vad har du för drivrutin till grafikkortet Lars? Jag har 11.12.

_________________
vMaxRickard Nilsson
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 21:24 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 okt 2006, 09:56
Inlägg: 2040
Ort: Upplands Väsby
RickyRace skrev:
Vad har du för drivrutin till grafikkortet Lars? Jag har 11.12.


11.12 här med

_________________
vMaxLars Aldebo
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com

SSRDRL


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 21:44 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12902
Ort: Norrtälje
Lars Aldebo skrev:
Ska testa att stänga av speedstep eller vad det nu heter. Borde inte klockfrekvens gå tillbaka/aldrig gå ned till normalvärden när prollen belastas.

Jepp, prollen borde aldrig hamna i "idle" läget tycker jag i GTR2... Så det är en rejäl longshot. Värt att prova bara för att kunna avfärda det om det inte hjälper IMHO :)

Lars Aldebo skrev:
RickyRace skrev:
Vad har du för drivrutin till grafikkortet Lars? Jag har 11.12.


11.12 här med

Bytt nyligen? 11.12 jag med... Tror den automatiskt föreslog att uppdatera för ett tag sen? Såvitt jag minns så var min första "nedsaktning" (hände en gång på träning på Salzburgring tror jag) före drivrutinsbytet... Så borde inte vara drivarna heller! Men man vet aldrig.

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 22:46 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 13 okt 2006, 09:56
Inlägg: 2040
Ort: Upplands Väsby
Roger W skrev:
Lars Aldebo skrev:
Ska testa att stänga av speedstep eller vad det nu heter. Borde inte klockfrekvens gå tillbaka/aldrig gå ned till normalvärden när prollen belastas.

Jepp, prollen borde aldrig hamna i "idle" läget tycker jag i GTR2... Så det är en rejäl longshot. Värt att prova bara för att kunna avfärda det om det inte hjälper IMHO :)

Lars Aldebo skrev:
RickyRace skrev:
Vad har du för drivrutin till grafikkortet Lars? Jag har 11.12.


11.12 här med

Bytt nyligen? 11.12 jag med... Tror den automatiskt föreslog att uppdatera för ett tag sen? Såvitt jag minns så var min första "nedsaktning" (hände en gång på träning på Salzburgring tror jag) före drivrutinsbytet... Så borde inte vara drivarna heller! Men man vet aldrig.


Gemensam nämnare för mig och Ricky är bilen. Nu fick "Mano" samma bugg då han testade Mazzarin med Michelindäck. Jag har just kört 14 resp. 6 varv på vMax och SSR, med Pirelliskodda Mazzarinen, utan problem.. Jag tror att felet ligger bilen... Något datasnille som kan hitta det? Annars, får vi byta till Mazzarin med Pirelli?

_________________
vMaxLars Aldebo
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com

SSRDRL


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 22:58 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 17:49
Inlägg: 2908
Ort: Götene
Ja, det verkar som den stora nämnaren är bilen!

_________________
vMaxRickard Nilsson
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 23:12 
Offline
Formel 1 förare
Formel 1 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 aug 2006, 17:49
Inlägg: 2908
Ort: Götene
Testade den pirelli skodda maseratin och fick samma problem.

_________________
vMaxRickard Nilsson
Velocity Maximum Simulation Racing
www.vMaxSR.com


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 16 jan 2012, 23:45 
Offline
Legend
Användarvisningsbild

Blev medlem: 05 aug 2006, 17:19
Inlägg: 12902
Ort: Norrtälje
Kan väl möjligen fortfarande vara bilrelaterat dock... (Och det inkluderar även vilken bil någon annan förare i loppet har misstänker jag isåfall)

_________________
Roger Wennström
Danielsson MotorSport virtual
Victory is an elusive wh*re
She is as easily mine
As she is yours


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Strul med GTR2 online
InläggPostat: 17 jan 2012, 00:02 
Offline
Formel 3000 förare
Formel 3000 förare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 maj 2010, 17:54
Inlägg: 1234
Ort: Sundbyberg
En annan (långsökt) ide kan vara att kolla data raten som är inställd. Kolla PLR-filen och (detta är vad jag har. Jag har 1Mit uppströms, så jag har lagt den lite lägre än max, och har inte råkat ut för någon FPS dropout ännu. Denna har jag inte ändrat på på hur länge som helst):
Kod:
Throttle Upstream Override="777" // kbits per second (i.e. a 256 kbps connection = 256. If set to a positive value, will override the default upstream data rate associated with the selected connection type

Men det knepiga är att om jag förstår rätt så får ni en konstant sänking av FPS. Inte bara en tillfällig dropout.

Långsök 2: Om man ändrar vy när det händer? Och sen tillbaka.

(jag upplevde att att jag fick synchronizing game när jag hade AMDs variant av spedstep - Cool'n'Quiet. Löste det genom en enkel överklockning av processorn - nu håller sig frekvensen på samma MHz hela tiden)

_________________
/Mattias Norling
Team Backmarkers
Gears: Windows 10, Asus Z97 Pro Gamer, EVGA SuperNOVA G2 750W, i5-4690K OC @4500Mhz, 16GB RAM, Asus GTX 980 TI STRIX, 3x27" Asus VE278Q, Thrustmaster TX wheel base, 599XX EVO 30 Alcantara rim, Ferrari F1 Italia rim, Fanatec CSP v3 pedals, Fanatec SQ 1.5 shifter, TH8RS e-brake, G27 with Leobodnar USB adapter and SRW-S1 as buttonboxes Passmark: 4717.5


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 26 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
SSR Theme By Erix © 2007-2008
SSR Theme Based off Revival Theme Based off SubLite By Echo © 2007-2008 Echo
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2008